Dag 12

4 februari 2016 - Cape Winelands, Zuid-Afrika

Wat is genieten? Voor ons heerlijk om 7.00 's morgens op het balkon zitten met een cafetière en thee luisteren naar de vogeltjes en de stilte. Het zonnetje wat al volop schijnt. Ik kan me echt voorstellen dat er oudjes zijn die hier met hun pensioen de dagen door willen brengen. En met ons bedoel ik natuurlijk Folkert en mij. Cor en Sander hebben de kamer naast ons maar daar is nog geen leven te bekennen.

Gisterochtend uit de villa vertrokken en gedeeltelijk langs een mooie kustroute richting Stellenbosch gereden. Zodra je van de kust af rijdt, kom je hele mooie wijngaarden en estates tegen. Estates zijn mooie grote boerderijen ommuurd en met het land erom heen. Bij bijna elke wijn estate kun je proeven. Cor heeft voor ons via Google uitgezocht welke de beste was. En zo als Sander gisteren opmerkte: als ome Cor het niet op Google kan vinden, gaan we er niet heen. Waterford stond nummer 1 als de beste dus daar zijn we heen gereden. Maar inderdaad het was een topper! Een lange oprijlaan met struiken aan weerszijden met aan het einde een grande entree. Als je de entree doorliep kwam je op de binnenplaats waar in het midden een fontijn stond met een zeer goed verzorgd grasveldje. En er stonden overal onder boompjes en op het terras tafeltjes waar je kon gaan zitten. We werden eerst begroet bij de entree en verteld wie onze, en nu ben ik de naam van zijn functie vergeten, dus ik zeg maar host. Je kon kiezen uit verschillende proeverijen en wij kozen een proeverij van 3 wijnen met bij passende chocolade. Brandon legde het blad bij ons klaar met alles erop en gaf daarna uitleg over de wijn, welke volgorde, hoe we moesten proeven etc. Daarna konden we op ons eigen tempo alles doen. Nadat we hier lekker de tijd voor hadden genomen, kregen we van Brandon, onze host, een rondleiding door de cellars en waar de flessen gebottled worden. Als laatste hadden we de mogelijkheid om wijn en chocolade te kopen. Hmm ik wil er toch nog even bij vertellen dat ik redelijk wat moeite had om die drie glazen op de ochtend naar binnen te werken.

Hierna gingen we op weg naar onze bestemming Asara Wine Estate. Dit bleek zo lekker decadent luxe te zijn. Heerlijk om de vakantie zo af te sluiten. Sander is voor de rest van al zijn toekomstige vakanties helemaal verwend geworden. Gisteravond bij het eten heeft Sander voor het eerst de wijn voor mogen proeven. Alles wordt keurig volgens etiquette ingeschonken. Haha zelfs Sander geniet ervan en het was hem wel extra fooi waard

Programma vandaag? ....uhh wijnproeverijen

Foto’s